Candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Aurelian Airoaie, a declarat că după ce va prelua această funcție educația și sănătatea vor fi două domenii care se vor afla printre prioritățile sale. Radu Airoaie propune mai multe proiecte curajoase despre care spune că vor duce la îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru toți elevii, dar și la creșterea calității actului medical. „Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine societatea”, spune Radu Airoaie.

Printre proiectele propuse de candidatul PNL se numără: autorizare ISU și DSP a tuturor uniaților de învățământ din comună, anvelopare Școala Gimnazială și reabilitare corp Grădiniță cu Program Normal 1 Moldoveni, amenajare curți interioare la școlile din Mitocu Dragomirnei și Mitocași, susținerea cheltuielilor pentru uniforme școlare, rechizite și premii speciale pentru elevi cu rezultate deosebite la învățătură, amenajare teren sintetic multisport la Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, amenajare loc de joacă la Școala Primară Mitocași și introducerea în școala gimnazială a programului ”Masă Sănătoasă”.

În același timp, pentru sănătate, Radu Airoaie vrea anveloparea dispensarului uman, crearea unui loc de așteptare decent pentru pacienți prin extinderea spațiului, parcare la dispensarul uman, alimentare cu apă potabilă a dispensarului, asigurarea unui spațiu decent pentru medicul veterinar pentru a-și putea desfășura activitatea în comună.