După ce, în 2021, la vârsta de doar 18 ani, a reușit să obțină calificarea pentru Jocurile de Olimpice de la Tokyo în proba de tir cu arcul, rădăuțeanca Mădălina Amăistroaie, legitimată la CSM Suceava, luptă în această perioadă să obțină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

„La Cupa Mondială desfășurată în Coreea de Sud, în a doua decadă a lunii mai, Mădălina și-a egalat recordul național deținut pe 70 de metri cu scorul de 652 puncte. Pe finalul lunii trecute, a concurat foarte bine în Turcia, la World Ranking Conquest Cup, ajungând până în finala mare, acolo unde a fost învinsă de o sportivă din țara gazdă cu scorul de 6-4. Zilele trecute, Mădălina a făcut finală și la World Ranking Veronica Cup, în Slovenia, cedând greu, la săgeata de baraj. Cu cele două clasări pe podium sportiva noastră a urcat în Top 30 mondial, fiind cu un pas mai aproape de îndeplinirea obiectivului”, a declarat antrenoarea Ioana Covaliu.

Pentru Mădălina Amăistroaie urmează în luna aceasta trei competiții foarte importante: Grand Prix-ul de Seniori din Croația, Cupa Mondiala de Seniori din Antalya și Turneul Final de Calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.