Fălticeneanca Daria Silișteanu, în vârstă de 15 ani, a reușit un rezultat de excepție în ultima zi a Campionatului European de natație pentru juniori găzduit de Vilnius, capitala Lituaniei. Sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș a devenit campioană continentală după ce a câștigat cursa de 100 de metri spate cu un timp excelent, 1 minut, zero secunde și 72 de sutimi, ceea ce reprezintă un nou record național.

Daria Silișteanu a fost urmată în clasament de maghiara Lora Komoroczy  şi de spaniola Estella Llum Tonrath Nollgen.

Anterior, la aceeași competiție, o altă înotătoare din Fălticeni, este vorba de Aissia Prisecariu, în vârstă de 16 ani, izbutise să devină vicecampioană continentală în proba de 200 metri spate cu timpul de 2 minute 11 secunde și 14 sutimi.

România a încheiat Campionatul European de juniori de la Vilnius cu un bilanţ de şapte medalii, dintre care patru de aur, câştigate de Vlad-Ştefan Mihalache (200 metri fluture), Robert-Andrei Badea (200 metri mixt și 400 metri mixt) şi Daria-Măriuca Silişteanu (100 metri spate), două de argint, prin Rebecca-Aimee Diaconescu (200 metri liber) şi Aissia-Claudia Prisecariu (200 metri spate), şi una de bronz, obţinută de Alexandru Constantinescu (200 metri spate).