Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost adus duminică seara, cu câteva minute înainte de ora 20.00, cu un elicopter SMURD, de la un spital din Cluj Napoca, la heliportul de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru a fi tratat de medicii de aici pentru un accident vascular cerebral suferit în cursul zilei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Bogdan Bondaru, a transmis, printr-un comunicat de presă, că simptomele de AVC ale pacientului din Cluj au debutat in jurul orei 14.30. „La spitalul din Cluj s-a efectuat tromboliza, fără ameliorare semnificativa a simptomatologiei. S-a decis transferul la spitalul din Suceava pentru trombectomie mecanică - extragerea cheagului din vasul de sânge blocat de la nivelul creierului”, a spus dr. Bondaru, care a precizat că pacientul a ajuns aici în stare gravă.

Echipa medicală care a preluat pacientul este formată din dr. Crina Harasemiuc – UPU, dr. Tina Bardan  - Neurologie, dr. Violeta Ștefan – ATI, dr. Mihai Crețeanu Jr, dr. Alexandra Husar, dr. Gabriel Mircea - Radiologie intervențională, ajutați de asistenții medicali și brancardierii care sunt toți parte a acestui traseu de urgență medicală majoră.