Echipa de handbal seniori a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a reluat pregătirile în perspectiva viitorului sezon al Ligii Naționale.

De la reunirea lotului au lipsit cei șapte tineri de mare perspectivă care se află la echipa națională Under 20 ce va participa începând cu 10 iulie la Campionatul European din Slovenia.

La primul antrenament susținut joi după-amiază pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv au participat 13 jucători, este vorba de portarii George Șelaru și Ștefan Leonte – extremele Răzvan Gavriloaia, Cosmin Lupu, Iulian Roșu, pivoții Leonard Ștefan, Alexandru Bologa și Andrei Bruj, interii Adrian Târzioru, Eduard Iordachi și Amin Yousefinezhad și centrii Balasz Botond și Claudiu Lazurcă.

A lipsit motivat portarul Darius Makaria, care se află în recuperare după operația gravă pe care a suferit-o la genunchi.

După două săptămâni de antrenamente în localitate, o bună parte dintre componenții lotului vor pleca în Ungaria, la Campionatul European Universitar, acolo unde CSU Suceava va lupta pentru apărarea titlului continental cucerit anul trecut, în Muntenegru.

În luna august, echipa antrenată de Bogdan Șoldănescu va intra în linie dreaptă cu pregătirile pentru viitorul sezon al Ligii Zimbrilor.

Astfel, în primul weekend al lunii august, la Suceava va avea loc o nouă ediție a Memorialului „Mihai Mironiuc”, cu participarea formațiilor CSM Bacău, CSM Vaslui și CSM Odorhei. Peste o săptămână, „alb-albaștrii” vor evolua într-un triunghiular la Baia Mare, alături de Potaissa Turda și Minaur, după care, pe 15-16 august, vor juca într-un turneu amical la Odorhei.

Pe 31 august, în prima etapă a ediției de campionat 2024-2025 a Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava va primi vizita celor de la Steaua București.