Federația Română de Fotbal a dat publicității ultimul clasament al academiilor de copii și juniori din țara noastră. Liceul cu Program Sportiv Suceava ocupă locul 46, cu 52,83 puncte, din 124 de academii clasificate, înregistrând un salt important, în condițiile în care anul trecut, același top îi poziționa pe locul 92.

„Am înregistrat cea mai mare creștere din România în ultimul sezon, iar pentru acest lucru îi felicit pe toți membrii catedrei de fotbal pentru implicare. În consecință, ne-am câștigat dreptul de a evolua în Liga Elitelor cu echipele de juniori Under, 13, 14, 15 și 16. Beneficiem de un staff competent și avem o strategie bună pentru viitor, așa că sper să avem și rezultate pe măsură care să putem progresa în continuare”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ciprian Anton.

În afară de LPS Suceava, din județul nostru se mai regăsește doar Juniorul Suceava în această ierarhizare a FRF, ocupând locul 86, cu 33,29 puncte.

Procedura de evaluare acoperă șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii, care au o pondere diferită în întocmirea scorului final, după cum urmează: strategie și filozofie – 10,5%; echipe și jucători – 12,7%; staff-tehnic – 19,5%; staff suport – 7,1%; antrenament și meciuri – 9,2%; infrastructură și facilități – 20,5%; rezultate – 20,5%.