Primăria Suceava finanțează și în acest an Festivalul de artă medievală „Ștefan cel Mare”, cu suma de 350.000 de lei, așa cum a făcut-o de la prima ediție, care a avut loc în urmă cu 18 ani. Costurile totale de organizare sunt de 860.000 de lei, din care 130.000 de lei vin de la sponsori atrași de organizator- Muzeul Național al Bucovinei, 350.000 de lei de la bugetul local și restul din bugetul muzeului, asigurat de Consiliul Județean Suceava.

În acest an festivalul are loc în perioada 15 – 18 august și va începe ca de obicei, cu parada zecilor de trupe și a celor peste 500 de participanți, din cartierul Obcini până la Cetatea de Scaun. În cele 4 zile vor avea loc peste 200 de spectacole. 

Trupele participante sunt din Slovacia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina și România. În cetate și pe platou localnicii și turiștii îi vor întâlni pe Ana Creangă și Vlad Ciocoiu, Suceava; Anacronism, Sibiu; Ansamblul de percuție Spirit, Bacău; Asociația culturală Friederich Schwartz, Suceava; Asociația Istoria Vie, Cluj; Asociația Italienilor din România RO.AS.IT; Avitohol, Bulgaria; Bastion, Republica Moldova; Caravana cu jocuri, București; Castellum Cassovia, Slovacia; Castelul din Carpați, Deva; Cavalerii Cetăţilor Bârsei, Braşov; Cultura Gratia Urbis, Sighetul Marmației; Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesűlet, Ungaria; Deep6 project, Timișoara; Delegația din Principatul de la Kiev, Ucraina; Deus Vult, Oradea; Dr. Andrei Pogăciaș; Equestrian Dreams, Suceava; Funny Art, Iaşi; Grupul Truverii, București; Ignis Vultus, Iași; Karavan, Miercurea Ciuc; KVH Teokratos, Slovacia; Marius Rogojinschi, Botoșani; Medieval Art, București; Nokors, București; Ordinul cavaleresc Străjerii Cetății Neamțu, Târgu Neamț; Ordinul Solomonarilor, Suceava; Pe cai la Mitoc, Suceava; Peregrinii, Timișoara; Sipahi Spor Ișletmele Ticaret Sanayi Limited Șirketi - Ordugah Turkish Historical Reenactment Team, Sivas – Turcia; Șoiman Art, Deva; Straja Cetății Sucevei, Suceava; Teutonii Transilvaniei, Sibiu; Toboșarii de Mureș, Târgu Mureș;   Vulturii din Țara Călatei - Kalotaszegi Turul, Sălaj.