Suceveanca Adina Cimpoeș, artist plastic din Vatra Dornei, „pictorul stărilor umane”, a expus „Cugetări”, pe 6 august 2024, la Târgu Jiu, Sala „Florin Isuf”.

Este vorba de o expoziție de pictură, expoziție pe care Adina Cimpoeș a prezentat-o publicului în cadrul „GORJ FEST 2024”.

Iubitorii de artă au avut ocazia să descopere universul artistic al Adinei Cimpoeș prin „Cugetări”.

Vernisajul a fost prezentat „cu multă sensibilitate și pasiune” de către artistul plastic Florin Hutium („oltean get-beget, cu domiciliul artistic la Târgu Jiu, un pictor dezlănțuit în culori”), acesta reușind „să capteze esența lucrărilor” semnate de suceveanca Adina Cimpoeș și să aducă publicul mai aproape de „gândurile și emoțiile care au inspirat fiecare pensulă”.

„Îmi place mult cum lucrați. Portretul este cel mai greu obiectiv de realizat de un pictor. În tablourile dumneavoastră aveți și anatomie, aveți și culoare, le aveți pe toate. Stați bine cu desenul..., care în ultimii zeci de ani lipsește cu desăvârșire. Stați bine și din punct de vedere compozițional. O singură remarcă am: sunt rame de toate neamurile, care nu pun în valoare lucrarea. Expoziția trebuie să fie unitară și prin ramele alocate lucrărilor de pictură. Ele fură ochiul și nici nu mai știi la ce să te uiți mai întâi”, a spus Florin Hutium.

 

·        În slujba artei

 

Artista din Vatra Dornei le-a mulțumit organizatorilor și celor care au vorbit despre expoziție: „Vă mulțumesc pentru această primire frumoasă, mai ales că este prima oară când vin la Târgu Jiu. Apreciez tot ceea ce ați spus, domnule Florin Hutium. Vă mulțumesc tuturor!” Ea a primit din partea organizatorilor și un trofeu.

Expoziția de la Târgu Jiu, din Sala „Florin Isuf”, a fost organizată de Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Născută în anul 1986, în Vatra Dornei, Adina Cimpoeș este cunoscută ca un om profund, o persoană care iubește foarte mult arta. Ea se bucură de fiecare dată când publicul și colegii de breaslă descoperă profunzimea lucrărilor ei, reușesc să le „citească”, să le afle misterele, povestea.

Artista a expus anul acesta „Cugetări” și la Galeria „Valer Suciu” din Turda, dar și la Centrul Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei. Anul trecut, mai multe lucrări de pictură ale sucevencei, adunate sub titlul „Introspecții”, au fost admirate la Galeria Zamca, din incinta sediului Asociației Institutul Bucovina.