O imagine impresionantă și rară, cu un urs uriaș, care are în față o captură pe măsură, un cerb adult, de aproape 300 kg, a fost publicată recent de cei de la Asociația Wild Bucovina, stârnind controverse.

”Din tainele pădurii” - așa s-ar putea intitula un album de fotografii din care să facă parte reprezentativa captură foto care i-a ”pus pe jar” pe internauți, care s-au declarat impresionați, dar au și declanșat o serie de controverse.

”Pe cât de rară, pe atât de dramatică, arătând ce foamete s-a extins în pădure, dacă urșii vânează în sezonul de vară”, spune unul dintre comentatori, în vreme ce alții îl contrazic, afirmând ”cel mai probabil cauza morții este alta. Nu prezintă urme de zgârieturi și are câteva zile de când stă acolo”.

” Eu cred că este un glonț prost plasat cu o zi - două înainte iar ursul datorită mirosului său fin a detectat leșul. Ursul nu ar fi reușit niciodată să doboare un cerb în putere + nu se văd urme...eu am văzut cum arată o ruptură de urs”, își exprimă părerea un alt urmăritor al paginii.

Misterul se adâncește însă atunci când acesta primește un răspuns din partea echipei Wild Bucovina, în care i se explică că pe cerb nu era vreo rană vizibilă, ba chiar au video cu cerbul viu, iar apoi cu el devenit masa principală a ursului, ba chiar și a doi pui de urs, care au fost aduși la bogata pradă, pe timp de noapte.

Cei care au surprins interesantele imagini cu urșii veniți să se înfrupte din uriașul cerb sunt doi fraţi, Stelian şi Emil Bodnari, care sunt renumiți pentru frumoasele filmări și fotografii realizate în natură, în sălbăticia Bucovinei.

Aceștia și-au câștigat renumele și urmăritori internaționali cu prețul a multe ore petrecute colindând pădurile, stând nemișcați ore în șir și montând camere video de supraveghere de pe care pot fi urmărite diverse alte vieţuitoare ale pădurii, de oriunde.