Lutul a prins forme în mâinile copiilor care au participat la atelierul de modelaj organizat la Muzeul de Istorie Suceava. Este vorba de proiectul „Din secretele maeștrilor - lumină și culoare”, ateliere de vară, modulul dedicat modelajului, artei volumelor.

După cum au transmis organizatorii, copiii pasionați de modelaj și-au pus tot talentul și toată imaginația în joc, imaginația debordantă a copilăriei. Cei mici au fost inspirați de operele maestrului Ion Irimescu și îndrumați de un alt mare artist, profesorul Iulian Asimionesei, care le-a fost lector și prieten.

Copiii sunt bucuroși și mândri de ce au plămădit mâinile lor, după îndelungi frământări în lut, și se gândesc deja la expoziția în care publicul le va admira măiestria.

Vă reamintim că anul acesta Muzeul Național al Bucovinei a revenit cu trei dintre atelierele consacrate: „Sculptura – arta volumelor” – atelier de modelaj (5-9 august), „Alternative plastice” – atelier de linogravură (12-16 august), „Fantezie în culori” – atelier de pictură (19-23 august). Copiii sunt inițiați în tainele maeștrilor de lectorii Iulian Asimionesei (modelaj), Sorin Baciu (linogravură) și Ioan Coțofan (pictură).