Vineri, 13 septembrie, se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, ocazie cu care pompierii militari suceveni organizează Ziua Porților Deschise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava își va deschide porțile pentru public începând cu ora 9.00, la toate subunitățile din județ (Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei etc.).

Programul de porți deschise va fi între orele 9.00 și 16.00.

”Vom avea diverse ateliere, cu tehnica și accesoriile de intervenție, materiale informative, cu teme de prevenire și de prezentare a modului în care trebuie să ne comportăm înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, dar și multe surprize pregătite, atât pentru cei mari, cât mai ales pentru cei mici”, a transmis maiorul Alin Găleată.

Publicul de la aceste evenimente este format în general din elevi și din foste cadre militare, însă poate participa orice sucevean dorește.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită la data de 13 septembrie, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei - bătălia din Dealul Spirii.

Anul acesta se împlinesc 176 de ani de la lupta eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară din țările române.