Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a invitat, vineri, 13 septembrie, la ora 10:00, la Consiliul Județean Suceava, 16 primari din județ pentru a ridica noile microbuze școlare electrice.

Gheorghe Flutur a reamintit că CJ Suceava a accesat un program european cu finanțare prin PNRR de 7,3 milioane de euro pentru achiziția a 26 microbuze școlare cu 21 de locuri fiecare. “Au fost livrate deja 4 microbuze cu câteva săptămâni în urmă, acum au sosit încă 16, iar celelalte 6 vor veni săptămână viitoare”, a precizat Flutur. El a mai spus că CJ Suceava a câștigat proiectul european, pentru care s-a făcut un punctaj pentru toate primăriile care au solicitat microbuze, în funcție de numărul de elevi, distanța până la școală, de existența și altor microbuze școlare. “A rezultat un clasament și primele 26 primării vor primi microbuze electrice, iar primăriile s-au angajat că vor construi stații de încărcare și vor suporta cheltuielile de întreținere a mijlocului de transport. Sper să se găsească și alte surse de finanțare pe viitor pentru că parcul de microbuze în județul Suceava este de circa 200 cu tot cu cele pe care le primim acum, iar necesarul este dublu”, a mai declarat șeful administrației județene.

El a subliniat că începutul de an școlar vine, astfel, în județul Suceava cu mai multe vești bune. “Avem 26 microbuze școlare, apoi modernizarea a 41 de școli pe lângă alte 260 în ultimii ani, dar și 109 primării care au proiecte de dotare cu mobilier și calculatoare din fonduri europene”, a încheiat Gheorghe Flutur.