Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demisiile premierului Marcel Ciolacu și a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, după dezastrele provocate de inundații în Galați și Vaslui, el precizând că acestea au fost cauzate și de lipsa digurilor de protecție. „Șase persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din județele Galați și Vaslui, unde apele au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. Apa a înghițit mașini și animale. Cele mai afectate sunt comunele Pechea și Slobozia Conachi, unde de asemenea au fost înregistrare și decese”, a spus Doru Acatrinei.

El a arătat că același dezastru s-a întâmplat și în 2016, tot la Pechea și Slobozia Conachi. Deputatul AUR de Suceava a spus că nu este normal ca autoritățile să fie luate din nou prin surprindere de inundații. „Din 2013, când a avut loc prima inundație în acele locuri, sunt 11 ani, iar din 2016, când a avut loc a doua inundație, sunt opt ani în care autoritățile trebuiau să construiască diguri și să aplice soluțiile identificate de specialiști. Nu s-a întâmplat asta! Din 2021 până acum vinovați sunt Ciucă și Ciolacu”, a precizat Acatrinei.

El a criticat faptul că atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă și-au făcut campanie „pe spinarea acestor oameni”, motiv pentru solicită demisia celor doi din toate funcțiile publice pe care le dețin pentru lipsa digurilor de protecție și a altor măsuri care să ducă la rezolvarea problemei inundațiilor.