Vizitatorii Muzeului de Istorie Suceava pot descoperi „Harta marilor migrații” (din cadrul proiectului „Pe urmele barbarilor”), o hartă interactivă care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a migrațiilor din așa-zisul „mileniu întunecat”.

Împletind patrimoniul cu tehnologia, combinate cu o ilustrare atractivă pentru toate vârstele, „Harta marilor migrații” înlesnește explorarea într-o manieră interactivă și atractivă a rutelor de migrație, a ritualurilor și a materialului specific popoarelor, ilustrate multimedia, cu descrieri contextuale (situri, artefacte, îmbrăcăminte, armament etc.).

Unică în domeniul expozițional, datorită funcționalităților pe care le oferă, atât funcții de navigare, cât și de învățare, aplicația însoțește vizitatorul „pe urmele barbarilor”, făcând posibilă cunoașterea istoriei și artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic.

Reprezentanții Muzeului de Istorie au explicat că implementarea unei hărți interactive, diferite de tot ce oferă în prezent rețeaua cartografică a muzeului, în sala dedicată migrațiilor, constituie o atracție în plus pentru muzeul sucevean.

Produsele culturale inovative și-au demonstrat eficacitatea și impactul asupra tuturor categoriilor de vizitatori, în special în rândul publicului tânăr atras de vizual și stimulat de implicarea practică – activă.

Vă reamintim că Muzeul Național al Bucovinei a implementat, începând cu luna februarie 2024, proiectul cultural „Pe urmele barbarilor”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National. Valoarea totală a proiectului este de 99.595 de lei, din care 80.795 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.