O echipă de studenți masteranzi de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a obținut un rezultat remarcabil la Concursul Microcontrolere și Aplicații „Mihail Konteschweller”. Competiția a fost organizată la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), la finalul săptămânii trecute, și a reunit 41 de proiecte inovatoare din centre universitare de prestigiu. La finalul procesului de jurizare, echipa USV a câștigat Premiul Special oferit de compania Continental.
Echipa USV a fost formată din studenții Bianca Ioana Batinaș, Călin Ursu și Filaret Niculai Crainiciuc, anul I la programul de masterat Știința și Ingineria Calculatoarelor (SIC). Studenții au prezentat un proiect inovator, dezvoltat integral (hardware și software) de către ei sub îndrumarea conf. univ. dr. ing. Nicoleta Cristina Găitan. E vorba despre o dronă concepută pentru a asista echipele de salvare în identificarea și localizarea victimelor în zonele afectate de calamități naturale sau alte dezastre. Aplicabilitatea practică, complexitatea tehnică și potențialul proiectului de a contribui la operațiuni critice de salvare au impresionat juriul și reprezentanții industriei, materializându-se în acordarea Premiului Special din partea companiei Continental, unul dintre liderii mondiali în tehnologie automotive și industrială. Acest succes subliniază nivelul înalt de pregătire, creativitatea și spiritul inovator al studenților USV, precum și calitatea procesului educațional și a mentoratului oferit de cadrele didactice ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.
Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, Concursul „Mihail Konteschweller” este o competiție importantă pentru studenții pasionați de electronică și sisteme embedded, încurajând inovația și excelența tehnică. Evenimentul din acest an a găzduit participanți de la TUIASI, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea Maritimă din Constanța și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, demonstrând amploarea și relevanța competiției în peisajul academic tehnic.
Comentarii