Zeci de copii din municipiul Suceava au descoperit tainele unor meșteșuguri tradiționale, în cadrul unor ateliere de creație organizate la Muzeul Satului Bucovinean. Atelierele „Micii Meșteșugari”, ediţia 28, organizate de Muzeul Național al Bucovinei, s-au desfășurat în perioada 30 iunie – 11 iulie 2025.
Copiii au descoperit tainele meșteșugurilor tradiționale: țesut, olărit, încondeiere ouă, sculptură în lemn și pictură, îndrumați de muzeografi, meșteri populari și profesori pasionați de tradiții și autenticitate.
Timp de două săptămâni, copii cu vârste cuprinse între 10-16 ani, cu înclinații artistice, au participat cu regularitate, de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, la atelierele de la care nu au lipsit creativitatea, distracția, voia bună. Copiii și-au descoperit noi talente, abilități, au legat prietenii, au petrecut clipe de neuitat.
Povestea micilor meșteșugari continuă de peste un sfert de veac, ajungând la ediția 28, și nu are de gând să se întrerupă. Interesul micilor meșteșugari îi îndeamnă pe organizatori să găsească mereu resurse pentru a organiza din nou, și din nou, „la umbra copacilor, în mirosul florilor, în aerul curat și în răcoarea caselor tradiționale, la Muzeul Satului Bucovinean”, ateliere atractive, care să ofere satisfacție participanților.
„Încheiem cu bucurie și mândrie seria atelierelor de creație Micii Meșteșugari, desfășurate pe parcursul a două săptămâni în cadrul Muzeului Satului Bucovinean. Mulțumim tuturor participanților, părinților și colaboratorilor care au făcut posibilă această frumoasă aventură în lumea tradițiilor și autenticității. A fost o atmosferă plină de creativitate și zâmbete”, a transmis echipa de specialiști implicată în acest proiect cu tradiție la Suceava.
Comentarii