Obiceiurile alimentare ale românilor: Circa 20% mănâncă de până la trei ori pe săptămână în oraş şi preferă fast-food-urile
Mediafax.ro
Doar 2% dintre români iau masa în oraş în fiecare zi, iar cei mai mulţi, aproximativ 20%, mănâncă de până trei ori pe săptămână, bărbaţii în proporţie mai mare decât femeile, iar localurile preferate sunt cele cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui prăjit şi cartofi prăjiţi, potrivit GfK, citat de Mediafax."50% dintre participanţii la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni. Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbaţi, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulţi dintre clienţii acestor locaţii au între 25-34 de ani", se arată în studiul realizat de GfK.Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei în topul preferinţelor şi au un public mai tânăr, pizza fiind consumată cu precădere de cei între 18 şi 24 de ani. Pizzeriile sunt şi opţiunea cea mai des întâlnită la persoanele cu venituri peste medie, în timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.Acestea din urmă sunt la fel de populare ca şi fast-food-urile în localităţile medii (între 50.000 şi 200.000 de locuitori), în vreme ce pizzeriile sunt preferate în oraşele mari, cu peste 200.000 de cetăţeni, exceptând Capitala.
Comentarii