Angela Merkel a efectuat un tur diplomatic pentru a se întâlni cu 15 lideri UE în încercarea de a găsi un consens asupra viitorului Blocului comunitar după ieşirea Marii Britanii din Uniune, acesta purtând discuţii cu majoritatea reprezentanţilor statelor membre din Europa de Est, dar nu şi România, informează Mediafax.

Cacelarul german s-a întâlnit cu liderii din Franţa, Italia, Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Slovenia, Republica Cehă, Estonia, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Olanda.

Merkel a avertizat că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă o “ruptură profundă“ în istoria Blocului, în timp ce îşi continua turul diplomatic în Europa în încercarea de a de a găsi un consens asupra viitorului Uniunii după Brexit, potrivit Financial Times.

 

Merkel, care a avut întâlniri programate cu 15 lideri UE în cinci state, a încercat să găsească, înaintea summitului din 16 septembrie de la Bratislava privind direcţia în care se va îndrepta Uniunea, un numitor comun între statele membre care au manifestat nemulţumiri după votul Marii Britanii de a părăsi UE.