Inspecţia Muncii a anunţat că a sancţionat cu 10.500 de lei firma S.C. Unique Clothing SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul, informează Mediafax.

"O echipă de control de la Inspecţia Muncii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului teritorial de muncă Prahova au efectuat un control la S.C. Unique Clothing SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul. Au fost constatate nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei şi măsuri ferme cu termene concrete de realizare", se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Muncii, postat pe site-ul instituţiei.

Astfel, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi cu 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. Inspecţia Muncii a mai constatat că angajatorul nu a "făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariaţi, faptă pentru care s-a dispus măsura de remediere".

Amenda vine după ce ITM şi IPJ Prahova au început anchete la fabrica de textile din Păuleşti, judeţul Prahova, după apariţia în mediul online a unui video în care patronul şi-ar fi jignit angajaţii, care doreau să primească salariile.Pe filmuleţul apărut în mediul virtual se poate vedea cum la fabrica de confecţii de Păuleşti, angajaţii au fost chemaţi să participle la o şedinţă. Cel pe care îi ştiu de şef, se pare un cetăţean de origine cipriotă, ar fi răbufnit şi ar fi început să jignească lucrătorii pe motiv că aceştia şi-au cerut drepturile salariale.