Ministerul Educaţiei Naţionale a reglementat procedura de utilizare a auxiliarelor în şcoli, iar cadrele didatice vor alege auxiliarele care vor ajunge pe bancile elevilor, iar părinţii îşi pot exprima acordul cu privire la utilizarea acelor materiale. Procedura este inclusă în ROFUIP, informează Mediafax.

"În funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor. Adunarea generală a părinţilor hotărăşte susţinerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor/elevilor", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Eduaţiei Naţional.

După ce profesorii aleg lista auxiliarelor pe care doresc să le folosească la clasă, asociaţiile de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea acestor materiale.

 

Rezultatele primei sesiuni de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate în data de 5 ianuarie 2018 şi au fost validate prin ordin de ministru, astfel că Liviu Pop a avizat 1.200 de titluri.