Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în prima sa ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi, că personal a apreciat activitatea acesteia și a corpului de procurori de la DNA, iar lupta anticorupție nu va înceta, dar este primul care trebuie să respecte statul de drept

"Cred că vă amințiți, sper să vă amințiti și îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituția, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice și a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Eu imi doresc să fie înțeles ca și un pas pentru respectul suprem pentru Constituție", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

Președintele spune că, în ciuda deciziei, a apreciat activitatea Laurei Codruța Kovesi.

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte și va merge înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. Deci lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată și eu am sprijinit și voi sprijini în continuare poate și mai mult lupta anticorupție", a mai spus Iohannis.

Șeful statului nu a menționat însă de ce anunțul de revocare a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Mădălina Dobrovolschi a anunțat luni că șeful statului a semnat decretul de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.