Peste 80 de percheziții au loc, miercuri, în șase județe din țară, fiind vizate infracțiuni de corupție și evaziune fiscală, în legătură cu promovarea probei practice a permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Direcția Generală Anticorupție (DGA), polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, fac 82 percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare.

„Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere. Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, se arată în comunicatul citat.

La activități participă ofițeri ai DGA din Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare.