Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că Guvernul va aproba proiectul ”Solidaritatea”, prin care va organiza tabere gratuite pentru 1.500 de copii și tineri care provin din familii afectate de inundațiile din ultima perioadă.

”Ne preocupă situația copiilor din familiile afectate de inundații. La propunerea Ministerului Tineretului vom aproba proiectul Solidaritatea, prin care vom organiza tabere gratuite pentru copii și tinerii proveniți din familii ale căror case au fost afectate de inundații. Ministerul Tineretuui și Sportului oferă 1.500 de locuri în centrele de agrement”, a declarat Viorica Dăncilă, șa începutul ședinței de Guvern de joi.

Ea a mai spus că Executivul va continua să ia măsuri pentru a sprijini oamenii și comunitățile afectat de inundații.

”Vrem să-i ajutăm să treacă peste această perioadă dificilă cât mai repede. Vom lua măsuri pe mai multe paliere. Unu: vom aloca fonduri suplimentare comunităților locale afectate de inundații. Vrem să sprijinim autoritățile locale din județe să reabiliteze infrastructura rutieră afectată de inundații. O să acordăm interes deosebit drumurilor județene și podurilor aflate pe acestea în vederea realizării conexiunii între localități, urmând ca ulterior să ne concentrăm asupra infrastructurii din interiorul localităților. Am încercat să facem o prioritizare a investițiilor la nivelul infrastructurii publice și am făcut această apreciere în funcție de nevoia de mobilitate a oamenilor”, a adăugat Dăncilă.

Ministerul Afacerilor Interne au anunțat, joi, că 67 de localităţi din 27 de judeţe sunt afectate de inundaţiile din ultimele ore. Astfel, angajații MAI au intervenit în 67 localități afectate de inundaţii din 27 județe, respectiv Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, dar şi din Capitală.