Poliția Română va beneficia de ambarcațiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare și control și câini de serviciu, pentru intervenția și efectuarea cercetării la locul faptei în cazul infracțiunilor de contrabandă cu tutun la frontiera UE, în cadrul proiectului DETECT, lansat joi.

„Proiectul are ca obiectiv întărirea capacității Poliției Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia. (…) Beneficiarii activităților derulate, precum și ai bunurilor și serviciilor ce urmează a fi achiziționate sunt Direcția de Poliție Transporturi și structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliție Canină, Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Proiectul DETECT beneficiază de un buget total de 1.210.720 de dolari, bani donați de o companie producătoare de țigarete.

„În contractul de donație au fost prevăzute activități de achiziție a două ambarcațiuni de patrulare și control pentru zonele Galați și Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecție la distanțe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cușcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecție pentru polițiștii care deservesc ambarcațiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnașament și consumabile pentru efectuarea dresajului”, mai spun reprezentanții IGPR.

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziția de servicii și materiale de vizibilitate pentru desfășurarea în bune condiții a unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităților beneficiare, a unei conferințe internaționale, precum și a unei conferințe de deschidere, respectiv de închidere a activităților prevăzute în contractul de donație.

Pentru acest proiect, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat un contract de donație cu Philip Morris International Elveția, în valoare de 1.210.720 de dolari.