Doi schiori de naționalitate germană au decedat în urma unor avalanșe produse în weekend în vestul Austriei, iar mii de turiști au rămas blocați în stațiunile din Alpii austrieci după ce mai multe șosele au fost închise ca urmare a ninsorii abundente și riscului crescut de avalanșe.

În pofida avertismentelor autorităților, unii schiori s-au aventurat în zone cu risc ridicat de avalanșe, informează agenția de știri Dpa.

Doi schiori au murit în urma unor incidente produse în statul austriac Vorarlberg, deși erau echipați cu dispozitive de siguranță, cum ar fi veste gonflabile care ar fi trebuit să-i țină la suprafață pe schiori.

Tot în Vorarlberg, o elvețiancă ce se dădea cu snowboardul a murit după ce a ieșit de pe pistă și a căzut de pe o pantă abruptă.

Aproximativ 12.000 de turiști au rămas blocați până duminică seară în stațiunea Saalbach-Hinterglemm din vestul Austriei, până când autoritățile au declanșat o avalanșă cu ajutorul unei explozii controlate.

Alte sute de turiști au rămas blocați și în stațiunea Obertauern, unii dintre aceștia fiind evacuați duminică de serviciile de urgență.

Ninsoarea abundentă a cauzat și căderea a numeroși copaci care s-au prăbușit pe carosabil, peste căi ferate sau linii de alimentare cu electricitate.