Un bărbat din Brăila are dosar penal după ce a montat o cameră de supraveghere în baia apartamentului, dorind să își spioneze soția, pe care o bănuia că îl înșeală. Dispozitivul a fost găsit, însă, de soacra acestuia, care a făcut plângere la Poliție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reclamația a fost depusă recent la Poliție, de o femeie, care a găsit dispozitivul în baie, iar anchetatorii au făcut verificări și au aflat că acesta fusese amplasat în baie de ginerele reclamantei, bărbatul având suspiciuni că soția îl înșela.

„O astfel de faptă a fost sesizată la Poliţia Municipiului Brăila, de o femeie în vârstă de 52 de ani, care a găsit un dispozitiv electronic de supraveghere video confecţionat artizanal, montat în apartamentul său, în baie. Cercetările efectuate au scos la iveală faptul că dispozitivul fusese montat de ginerele femeii, care bănuia că soţia sa are o relaţie extraconjugală şi că foloseşte în acest scop respectiva locuinţă. Ceea ce nu a avut în vedere bărbatul, însă, a fost faptul că în acest mod încalcă dreptul la viaţă privată al tuturor locatarilor casei, drept ocrotit şi prin legea penală”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

Conform legii, pentru infracțiunea de violare a vieții private, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.