Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, luni, într-o conferință de presă, la Craiova, că România nu are autostrăzi, din cauza intervențiilor „statului paralel”, acesta susținând că angajații nu semnau actele „de teamă”.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat că „oamenii erau terorizați de statul paralel, de tot felul de amenințări, că dacă semnezi te duci la pușcărie” din acest motiv nu au fost semnate mai multe contracte privind infrastructura de transport.

„A fost tot timpul teroare, tot timpul eu le-am cerut angajaților din servicii, din companii să dea dovadă de mai mult curaj în abordarea problemelor, să nu se lase intimidați de ceea ce vedeau pe la televizor: plimbări pe la DNA, arestări dimineața. În contextul acesta, mulți oameni au spus că nu vor să facă act adițional la contract, că s-ar putea interpreta, în condițiile în care pe noi ne-ar fi ajutat să deblocăm un proiect sau să mergem mai departe, și era un lucru legal, dar le era frică să semneze”, a spus ministrul Cuc.

Acesta a spus că dacă va fi nevoie, pentru a nu mai apărea situații de acest fel, trebuie modificată legislația.

„Atunci, să facem lucrurile mult mai clare, să nu le fie frică să semneze, pentru că răbdarea oamenilor, inclusiv a mea ca ministru, a ajuns undeva la limita normalității. Nu mai suport să îmi spună nimeni că nu se poate. Dacă nu poate să spună de ce nu se poate. Dacă există o constrângere legislativă, modificăm legea”, a mai spus Cuc.

Întrebat dacă au fost intervenții ale serviciilor în acest domeniu, al transporturilor, ministrul Răzvan Cuc a răspuns că nu are astfel de informații.

Răzvan Cuc a participat, la Craiova, la Forumul Industriei Auto 2019.