MAE a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că patru dintre românii care se aflau într-un autoturism care s-a răsturnat într-un râu din apropierea orașului Montova, din nordul Italiei, au reușit să se salveze, însă cel de-a cincelea este încă dat dispărut, demersurile de căutare fiind în desfășurare.

„Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs în orașul Montova, Regiunea Lombardia, în care a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului”, au anunțat, miercuri, reprezetanții Ministerului de Externe, în urma unei solicitări MEDIAFAX.

Sursa citată adaugă că „potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, cetățenii români se aflau într-un autoturism parcat în apropierea râului Mincio și din cauza vremii nefavorabile care a afectat zona, autoturismul s-a răsturnat în albia râului. Patru dintre cetățenii români au reușit să se salveze, aceștia fiind în afara oricărui pericol. Cel de-al cincilea cetățean român a fost dat dispărut, demersurile de căutare fiind în desfășurare”.

Consulatul General al României la Milano monitorizează „cu prioritate situația” și este în legătură permanentă cu autoritățile locale, „fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, potrivit sursei menționate.

Un autoturism în care erau cinci români a căzut luni într-un râu, în nordul Italiei, una dintre persoane fiind dispărută, anunţă autorităţile italiene, care au lansat operaţiuni de căutare, informează presa italiană. În contextul intemperiilor care afectează nordul Italiei, un autoturism în care erau cinci pescari români a căzut în Râul Mincio, în apropierea orăşelului Mantova şi a Lacului Garda, informează Radio Onda D'Urto şi MeteoWeb.eu.