Poliția Vâlcea s-a autosesizat în cazul unui bătrân cu piciorul amputat care ar fi fost lovit de un îngrijitor al unui centru social, anunțând că a început o anchetă, informează MEDIAFAX.

Reprezentanții IPJ Vâlcea au anunțat miercuri că s-au sesizat și au început o anchetă după ce în presă a apărut o filmare în care un bătrân aflat în scaun cu rotile, internat la un centru social din comuna Lădești, susține că a fost lovit de către unul dintre angajații instituției.

Incidentul a ajuns în atenția organelor de anchetă la o lună de la producere, acesta nefiind anunțat de cei implicați sau de conducerea centrului.

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă și omisiunea sesizarii.

„Referitor la filmarea apărută în presă care prezintă un bătrân agresat într-un centru de bătrâni din localitatea Lădești, vă informăm că IPJ Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și omisiunea sesizării. În cauză s-a deschis dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, urmând să se efectueze cercetări pentru stabilirea aspectelor semnalate”, a anunțat IPJ Vâlcea.

Directorul centrului, Sabin Dragnea, a declarat că a dispus formarea unei comisii de anchetă, iar îngrijitorul acuzat a fost sancționat cu 10 % din salariu timp de trei luni.

”El rămâne angajatul nostru și în funcție de verificările făcute de celelalte organe de control vom lua alte decizii”, a spus Sabin Dragnea.