Elevii suceveni cu rezultate maxime la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională au fost felicitaţi joi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, reprezentanţii instituţiei oferindu-le tinerilor şi recompensele financiare promise de Ministerul Educaţiei.

În semn de apreciere pentru rezultatele obţinute, cele două eleve cu 10 curat la examenul maturităţii au fost răsplătite cu câte 3.000 de lei, în vreme ce absolvenţii de ciclu gimnazial, cu 10 pe linie la examenul de final de ciclu gimnazial, au primit câte 1.000 de lei.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, i-a îndemnat pe tineri să rămână în ţară şi să menţină ştacheta ridicată în ceea ce priveşte pregătirea lor. 

La eveniment a participat şi subprefectul judeţului, Silvia Boliacu, aceasta menţionând că „din oficiu merită să le dăm 10 şi profesorilor şi părinţilor pentru că printr-un parteneriat permanent au contribuit la educaţia voastră”.

La rândul său, prof. Gabriela Scutaru, inspector general adjunct, a adăugat că notele obţinute de adolescenţi sunt „expresia a mulţi ani de şcoală, a muncii voastre personale, a profesorilor voştri, a susţinerii părinţilor voştri. Vă doresc ca acelaşi succes să-l aveţi pe mai departe”.

În judeţul nostru, 12 elevi au fost notaţi doar cu note de 10 la examenul de final de gimnaziu, iar două eleve au media 10 la bac.

Cu 10 pe linie la evaluarea naţională figurează: George Cosmin Cîrlan, Sabin Doboş şi Cătălina Gabor (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava), George Matei Volanschi, Diana Maria Dan şi Adrian Diaconiţa (Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului ), Eduard Valentin Dumitrescul şi Sabina Maria Iacoban (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava), Maria Andoni (Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava), Nicoleta Ofelia Ceocan (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava), Alexandru Marian Pîrvu (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) şi Alexia Ianoş (Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava).

La bacalaureat au media 10 elevele Andra Tofan, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi Cosmina Maria Hriţuc, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„Vreau să mulţumesc, în primul rând, cadrelor didactice, şi aici le includ şi pe doamnele educatoare şi învăţătoare pentru că am senzaţia pentru că le neglijăm puţin. Dacă în Japonia primii trei ani sunt dedicaţi exclusiv comportamentului şi nu studiului, la noi profesorii, educatorii şi învăţătorii trebuie să le îmbine pe amândouă armonios. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care au contribuit la formarea noastră”, a transmis Cosmina Maria Hriţuc.

Tânăra va studia la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Comunicare şi relaţii publice.

De cealaltă parte, Andra îşi va continua pregătirea la Queen Mary University din Londra, unde vrea să se pregătească în dreptul englez şi european.

„Mulţumesc profesorilor, colegilor, prietenilor, părinţilor pentru că a fost o muncă de echipă. Acest examen nu este neapărat un prag, a fost o provocare, o nouă experienţă care ne formează, nu trebuie să îl privim ca pe ceva peste care este imposibil să trecem. Mă bucur cu sinceritate că am avut ocazia să arăt ceea ce pot şi să fac cinste şcolii”, a declarat tânăra.