Primarul PSD al comunei Dârmănești, județul Argeș, este acuzat că a lovit doi membri ai USR, care depuneau la Primărie dosare cu semnături pentru inițiativa ”Fără penali”. La spital a ajuns însă edilul, despre care un angajat al Primăriei spune că a fost cel lovit.

Doi membri ai USR Argeș susțin că au fost bătuți marți, de primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, în sediul instituției pe care acesta o conduce.

Cei doi oameni de afaceri au mers la primărie pentru a solicita validarea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.

”Noi ne-am împărțit zilele acestea tot județul, să mergem pe la primării să depunem dosarele, este una din etapele campaniei «Fără penali în funcții publice». Domnul primar de la Dârmănești i-a dat afară (pe cei doi reprezentanți ai USR - n.r.), a zis că el nu primește nicio hârtie, să plece cu ele. La o oră după, la Primăria Dârmănești, județul Argeș, primarul practic i-a luat la împins, i-a luat la bătaie, i-a împins să-i dea afară, colegii mei au filmat, sunt doi colegi de la USR Argeș, sunt la Poliție acum, primarul s-a speriat și a chemat repede o ambulanță și a fugit cu salvarea să facă pe victima. Sunt doi colegi, unul are 44 de ani și celălalt peste 50, oameni serioși, cu firme, departe de a fi golani, sunt oameni de afaceri, membri ai USR Argeș. Există filmare. Ei sunt mari amândoi, au 1.90, e greu să-i bată rău un primar, i-a împins, le-a dat peste mână, a fost super agresiv. Acum face pe victima, a chemat salvarea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Un angajat al Primăriei Dârmănești susține că edilul ar fi fost victima celor doi membrii USR.

”Nu este adevărat că ar fi agresat primarul pe cineva. Primarul este dus la spital, l-au lovit cei doi, i-au dat cu telefonul în ochi. Este la spital, a venit salvarea. Nu știu cum s-a întâmplat, dar știu că e lovit la ochi, îi curgea sânge din ochi, i-a dat unul dintre ei cu telefonul în ochi. Am înțeles că ei au venit pentru niște validări, nu știu exact. Domnul primar este de la PSD. Unul din băieții aceia a dat în el. A venit Poliția”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurel Bănică, referent în cadrul Primăriei Dârmănești.

Potivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Florin Popa, în acest caz se fac cercetări pentru ultraj.

”Se pare că acel conflict a fost generat de faptul că cei doi bărbați solicitau înregistrarea unor documente privind o inițiativă legislativă. În urma conflictului, primarul ar fi fost lovit în zona feței. La acest moment, cei doi bărbați se află în custodia polițiștilor, urmând a fi audiați cu privire la împrejurările în care s-a petrecut starea conflictuală. Desfășurăm verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut aceste aspecte, urmând ca documentele întocmite să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care va desfășura cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.