Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, a organizat în perioada 24-26 august, în intervalele orare 07:30-13:00/15:00-20:30 şi 22:30-04:30, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a depăşirii neregulamentare şi a lipsei centurii de siguranţă.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 599 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 160.135 lei.

Totodată au fost reţinute 52 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 15 infracţiuni: 4 conducere sub influenţa alcoolului, 2 conducerea autovehicul neînmatriculat, 4 infracţiuni de altă natură, 3 conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, 3 refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sâmbătă, în jurul orei 01:10, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta au oprit pe DJ 175, comuna Izvoarele Sucevei, autoturismul ce se deplasa dinspre comuna Breaza spre centrul comunei Izvoarele Sucevei. Cu ocazia verificărilor s-a constat faptul că autoturismul era condus de un bărbat care emana halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat persoanei în cauză să se supună verificării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolului sau a altor substanţe”.

Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00:25, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Preuteşti au oprit pe raza localităţii, pe DJ 208, un autoturism ce se deplasa dinspre Dolhasca spre Fălticeni. Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolului sau a altor substanţe”.