O femeie în vârstă de 41 de ani din Alexandria a murit, iar alte cinci persoane a fost rănite, marţi dimineaţă, după ce microbzul în care se aflau s-a răsturnat pe drumul naţional DN 6, la ieşirea din comuna Stoeneşti spre Caracal, județul Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Victor Enuş, a declarat că în accident a fost implicat un microbuz în care se aflau șase adulți.

În momentul sosirii echipajelor la fața locului, microbuzul se afla în afara părții carosabile, răsturnat pe o parte, iar o femeie era încarcerată. Celelalte persoane au fost găsite în afara microbuzului. Ulterior, femeia încarcerată a fost declarată decedată.

„Pompierii militari au îndepărtat elemente de caroserie pentru extragerea acesteia, ulterior, femeia, în vârstă de 41 ani, din localitatea Alexandria, fiind preluată de echipajele medicale în stop cardio-respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare, dar fără rezultat favorabil”, a afirmat reprezentantul ISU Olt.

El a adăugat că patru bărbați și o femeie, conștienți, au fost asistați medical la fața locului, iar dintre aceștia, un bărbat și o femeie au fost transportați la CPU Caracal.

Celelalte trei persoane au refuzat transportul la spital.

Cele şase persoane care se aflau în microbuz se îndreptau către Craiova, însă destinaţia lor finală era Spania, unde mergeau la muncă.

Un dosar penal a fost deschis în acest dosar.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și în urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 23 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6, pe raza comunei Stoenești, într-o curbă la stânga ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în afara carosabilului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.