Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina” a ajuns anul acesta la ediția a XV-a, ediție jubiliară. Proiectul a fost aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava și este organizat de Muzeul Național al Bucovinei. Organizatorii expoziției-concurs au pregătit premii substanțiale și diplome pentru participanții care vor trimite caricaturi.

Pentru publicul amator de umor, expoziția internațională va fi deschisă în luna iulie 2021, la Muzeul de Istorie, când se va lansa și albumul evenimentului jubiliar. Tema de participare din acest an este „culori”. „Trăim într-o perioadă grea, pandemică, iar percepția noastră de a privi lucrurile și evenimentele din viața noastră este una gri. Tematica din caricaturile concurenților va aduce în mod cert un plus de culoare, optimism și umor”, motivează organizatorii alegerea temei pentru concurs. Premiile expoziției - concurs sunt: Premiul „Bucovina” -500 de euro + diplomă; Premiul I  - 400 de euro + diplomă;  Premiul II - 300 de euro + diplomă; Premiul III - 100 de euro + diplomă;  10 Premii speciale – diplomă. 

 

Condiții de participare

La concurs, participanții pot trimite maximum cinci caricaturi. Concurenții sunt rugați să atașeze formularul de participare în format „doc” cu numele și prenumele, adresa exactă și emailul. Caricaturile trebuie trimise pe adresa de email: competition@muzeulbucovinei.ro. Este necesar să fie cu o rezoluție de 300 dpi și formatul maxim A3, realizate în orice tehnică: alb-negru sau color.Toate evenimentele legate de această expoziție vor fi publicate în pagina web a Muzeului Național al Bucovinei. Toți artiștii selectați vor primi catalogul tipărit al expoziției jubiliare.Dacă doriți să participați la această manifestare, sunteți rugați să trimiteți caricaturile până pe data de 31 mai 2021. Rezultatele expoziției – concurs vor fi anunțate la începutul lunii iunie.

Caricaturiștii care câștigă premiul „Bucovina”, premiul I, premiul II și premiul III trebuie să trimită lucrările originale până la data de 30 iunie 2021, data poștei, pe adresa: Muzeul Național al Bucovinei, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, 720003, Suceava, România. Muzeul Național al Bucovinei își rezervă drepturile de a utiliza lucrările trimise la concurs pentru promovarea concursului și a rezultatelor sale. Membrii juriului: Mihai Pânzaru PIM – caricaturist; George Licurici – caricaturist, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist. Alte date referitoare la această expoziție puteți găsi pe: https://muzeulbucovinei.ro/international-exhibition-of-satirical-graphics-bukovina-the-xv-edition-2021/.