Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Ministerul Afacerilor Interne l-a înștiințat în mod oficial că județul Suceava va primi un elicopter SMURD pentru intervenții în situații de urgență. Gheorghe Flutur a precizat că baza aeroportului SMURD va fi la Câmpulung Moldovenesc. Flutur a spus că instituția pe care o conduce va amenaja la Câmpulung Moldovenesc un Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, locația fiind aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful administrației județene a precizat că elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviației al Ministerul Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare – salvare. „Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale. Trebuie spus că arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente avalanșe, incendii sau pentru căutări”, a declarat Gheorghe Flutur.

În același timp, el a precizat că CJ Suceava continuă investiția pentru amenajarea unui heliport la Spitalul Județean Suceava. „De asemenea, va trebui să regândim și organizarea Serviciului de Salvamont, pentru a fi cuplat la toate aceste provocări și la intervențiile rapide în zona montană. Și de aceea bugetul nostru va merge în aceste direcții pentru siguranța oamenilor”, a afirmat șeful administrației județene.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că a discutat și cu cei din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a achiziționa din bugetul pe anul acesta zece monitoare mari, care vor fi amplasate pe principalele trasee turistice din județ. Flutur a arătat că aceste panouri vor fi folosite pentru a avertiza populația cu privire la avertizările meteo periculoase valabile în județul Suceava, dar și pentru promovarea evenimentelor care au loc în județ.