Circa 30 de persoane s-au adunat luni după-amiază în faţa Bisericii Catolice din zona Prefecturii Suceava pentru a protesta împotriva noilor restricții anunțate de Guvern începând din ziua de duminică.

Oamenii au venit în centrul municipiului Suceava la chemarea partidului AUR, care a invitat persoane din toată ţara să se adune în faţa prefecturilor din fiecare judeţ începând cu ora 17.

Oamenii au venit la protest cu steaguri ale României, cu pancarte şi chiar cu o Biblie. Pe pancarte se putea citi „Nu renunţăm! Nu arest în case!”, „Fără mască!”. Protestatarii au scandat sloganuri împotriva guvernanților.

La protest a ajuns şi deputatul AUR Dorel Acatrinei. Jandarmeria a fost prezentă la protest, dar nu a intervenit şi cel mai probabil sancțiunile vor fi transmise participanţilor în perioada următoare.

Majoritatea celor care se aflau în faţa Bisericii Catolice nu purtau mască de protecţie şi consideră că prin restricţiile anunţate guvernanţii vor să transforme locuinţele în închisori pentru oameni.