Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Șaru Dornei, a ajuns în arestul poliției județene după ce a condus o mașină deși nu are permis de conducere și era băut. Tânărul a încercat să fugă de poliție, însă a fost ajuns din urmă și blocat relativ repede.

Duminică seară, în jurul orei 19.15, polițiștii de la Vatra Dornei, în timp ce se aflau în control pe raza comunei Șaru Dornei, pe drumul comunal Sărișoru Mare, au făcut semnal de oprire unui autoturism VW care circula din sens opus. Șoferul vizat nu a oprit și și-a continuat drumul, echipajul plecând în urmărire. După o urmărire de aproximativ 2 kilometri, autoturismul VW a fost blocat.

Polițiștii au constatat că în mașină sunt doi bărbați. La volan a fost identificat Constantin Răescu, în vârstă de 23 de ani, din comuna Șaru Dornei, care nu este posesor de permis de conducere. Etilotestul a indicat în cazul acestuia concentrația de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Pe scaunul din dreapta a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din Șaru Dornei, proprietarul mașinii.

Duminică noapte, pe numele tânărului care a condus mașina a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii din Vatra Dornei au deschis și un dosar penal pentru infracțiunea de încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.