Din luna aprilie, municipiul Suceava intră în clubul select al orașelor care încurajează deplasările cu trotinetele electrice, ca alternativă la mijloace de transport clasice. Numai că nu toate trotuarele/străzile au o stare tehnică care să permită deplasările de acest gen, iar asta a simțit-o pe pielea lui un sucevean care a ieșit cu trotineta la plimbare, de cum s-a mai încălzit vremea.

“În timp ce coboram dinspre Centru spre Grupul Școlar pe trotuar cu trotineta, cu viteză mică - aproximativ 18 km/h, la jumătate drumului am dat într-o groapă…”, povestește Andrei Viorel, tânărul care a “zburat” efectiv de pe trotineta electrică, “îmbrățișând” asfaltul.

Rezultatul nu e greu de anticipat – julituri în genunchi, mâini și coate, geaca deteriorată, telefonul spart... chiar și trotineta a avut de “suferit” - roata din față i s-a îndoit.

Supărat, tânărul se întreabă cine îl despăgubește acum, în condițiile în care cei care aveau de verificat cum a fost refăcut trotuarul de pe Calea Unirii, în urma lucrărilor la rețeaua de gaz metan, de anul trecut, au trecut cu vederea șanțurile transversale lăsate în urmă, cel mai probabil, chiar de utilajele echipei de reparații.

“Degeaba promovăm să se circule cu trotinete electrice la Suceava dacă pistele de biciclete cât și pentru trotinete sunt deteriorate și plin de gropi”, spune Andrei Viorel, căruia experiența avută i-a lăsat un gust amar... durere și pagubă.