Un șofer din Vicovu de Jos, beat, a gonit cu poliția după el la volanul unui BMW de pe strada Cernăuți din municipiul Suceava, încercând să-și piardă urma pe străzile municipiului reședință de județ. În timpul urmăririi, polițiștii l-au înregistrat cu sistemul radar pe șofer în timp ce a depășit de zece ori viteza legală, de cinci ori având peste 100 de kilometri la oră în localitate. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 123 de kilometri la oră, pe strada Bogdan Vodă din municipiul Suceava.  În aceste condiții, polițiștii au cumulat abaterile privind încălcarea vitezei legale, șoferul încasând amenzi care totalizează aproape 10.000 de lei, cu măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru 480 de zile (în jur de 16 luni de zile). 

În noaptea de 28 spre 29 martie, în jur de ora 1.30, un echipaj de la Biroul Rutier Suceava, care acționa pe strada Cernăuți, a efectuat semnal de oprire unui BMW în care se aflau trei persoane.

 Șoferul a refuzat să oprească și a mărit viteza de deplasare. Urmărirea s-a desfășurat pe traseul Serpentine-Zamca-centrul Sucevei, unde, cu implicarea unui al doilea echipaj, de la Biroul de Ordine Publică, fugarul a fost blocat.

Ulterior s-a stabilit că la volan s-a aflat Sandu Marian, în vârstă de 35 de ani, din Vicovu de Jos, care mai era însoțit de un bărbat și de o femeie.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că șoferul avea o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, peste limita pentru care se întocmește dosar penal.

Conform unor surse bine informate, pe timpul urmăririi fugarul a fost înregistrat de zece ori depășind viteza legală, de cinci ori cu peste 100 de kilometri la oră în localitate. Polițiștii au profitat de faptul ce legislația le permite să cumuleze contravențiile, astfel că pentru neoprire la semnal și depășiri repetate ale viteze legale cel de la volan a încasat amenzi care însumează 9.425 de lei, cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 480 zile. Este aproape de un alt record al polițiștilor rutieri suceveni, care au lăsat fără permis un șofer până în februarie 2024, după o urmărire de 70 de kilometri.

Bărbatul de la volan s-a ales și cu dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Toți cei trei ocupanți ai mașinii au fost amendați pentru că nu își justificau deplasarea pe timp de noapte.