Noaptea de marţi spre miercuri a fost cea mai geroasă din această iarnă. Mercurul termometrelor s-a oprit la minus 19,1 grade Celsius în municipiul Suceava, dar cea mai coborâtă temperatură a fost la Rădăuţi, minus 21,3 grade Celsius.

Nici în nopţile următoare temperaturile nu vor creşte prea mult şi se vor situa tot sub valoarea de minus 10 grade Celsius.

Petrică Bistriceanu, meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo Suceava, a arătat că vom avea parte de temperaturi scăzute pe timp de noapte până pe data de 27 ianuarie, urmând ca mai apoi vremea să intre într-un uşor proces de încălzire.

În ceea ce priveşte valorile diurne, în zilele de 26 şi 27 ianuarie se prognozează temperaturi de circa 1 sau 2 grade Celsius cu plus.

„Este posibil ca pe timp de noapte să avem parte şi de ceaţă, asociată în anumite zone cu depunere de chiciură”, a arătat Petrică Bistriceanu.

Din fericire, gerul extrem nu a fost şi nu va fi însoţit nici în perioada următoare de rafale de vânt, ceea ce ar fi sporit senzaţia de frig. De asemenea, în zilele următoare nu sunt anunţate precipitaţii.