64 de președinți de organizații locale PMP din județ solicită retragerea sprijinului politic celor doi consilieri locali ai acestui partid din municipiul Suceava. În cauză este vorba despre viceprimarul Sucevei, Marian Andronache și consilierul local Constantin Munteanu. Anunțul cu privire la această decizie a fost făcut astăzi de fondatorul și fostul președinte al Organizației Județene a PNP Suceava, Corneliu Popovici și secretarul general adjunct al organizației, Ioan Cozorici. Corneliu Popovici a spus că memoriul semnat de cei 64 de președinți de organizații locale PMP prin care se solicită retragerea sprijinului politic pentru Marian Andronache și Constantin Munteanu a fost transmis Consiliului Executiv Național al PMP și Consiliului Național al partidului. „În calitate de fondator a Organizației Județene a Partidului Mișcarea Populară Suceava Suceava și fost președinte ales a aceleiași organizații județene , astăzi, 22 ianuarie 2018, informez celor două foruri Consiliului Executiv Național al PMP și Consiliul Național al PMP că un număr de 64 de președinți de organziații locale din cele 81 de organizații locale din județ cer retragerea sprijinului politic aleșilor locali din Consiliul Local Municipal Suceava pentru nerespectarea hotărârii nr 5 din 23 XI 2017 a CEJ a PMP Suceava care prevede ca aleșii locali ai PMP, Marian Andronache și Constantin Munteanu să adopte poziții ferme de respingere a majorării taxelor și impozitelor către locuitorii județului.

Totodată, arăt că încă de la înființarea acestui partid am ținut ca această construcție să fie una independentă în acțiunea politică nesubordonată PNL și PSD. Până la alegerile locale din iunie 2016, ne-am păstrat acest obiectiv lucru care însă nu s-a mai întâmplat după această dată”, se arată în adresa transmisă de Corneliu Popovici.

Ca replică la anunțul făcut de Corneliu Popovici, tot astăzi a fost transmis un comunicat de presă din partea biroului de presă al Organizației Județene a PMP Suceava în care se precizează faptul că „unii colegi” își desfășoară activitatea în afara limitelor jocului democratic. „Organizația Județeană a PMP Suceava regretă faptul că unii colegi înțeleg să își desfășoare activitatea în afara limitelor jocului democratic și adoptă atitudini și comportamente denigrante care afectează grav imaginea PMP. Precizăm că Organizația Județeană a PMP Suceava se află în plin proces de organizare a alegerilor pentru conducerea legitimă a organizației și orice știri sau informații care sunt prezentate opiniei publice în aceste zile de către unele persoane care acționează fără acceptul ori girul conducerii interimare au drept scop unic defăimarea partidului și discreditarea membrilor care se ocupă de bunul mers al organizației în limitele statutului și a regulamentului de funcționare al PMP”, se precizează în comunicatul de presă.

De precizat că viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, și-a anunțat deja intenția de a candida pentru președinția Organizației Județene Suceava a PMP. În momentul de față, președinte interimar al organizației județene este deputatul Eugen Tomac.