Clubul CSB „Green Impact” care funcționează în cadrul Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc demarează primul lor proiect în folosul comunității, prin care voluntarii implicați își propun să scoată în evidență frumusețea orașului în care locuiesc.

Proiectul inițiat vizează ecologizarea și valorificarea zonei numite „Istrate” din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Voluntarii clubului, coordonați de doi lideri, vor marca un drum către punctul de belvedere „Istrate”, respectiv strada „Căprioarei”, vor plasa coșuri de gunoi pentru a păstra zona curată și vor realiza un panou cu informații istorice, dar și cu fauna din zonă.

„ Acest proiect va fi în folosul comunității deoarece frumusețea și liniștea peisajului vor duce la sporirea numărului de turiști”, au menționat voluntarii. Despre cei implicați, coordonatorii clubului menționează că ”astfel de inițiative îi provoacă să privească în jur, să identifice probleme și să găsească singuri căi de rezolvare a lor. Se încurcă, greșesc, se mai ceartă, dar în final, trag linie și recunosc ce au învățat. Iar data viitoare o iau de la capăt, mai puternici”.

CSB „Green Impact” a fost înființat la Câmpulung Moldovenesc, în septembrie 2017, la Colegiul Silvic „Bucovina”, cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi.

„Impact este un instrument puternic de schimbare socială. În Impact tinerii învaţă să identifice problemele din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte strategice în folosul comunităţii. Aceste proiecte sunt principalul instrument de învăţare în Impact şi aduc schimbarea socială în comunitate, dar mai ales pentru tineri, prin dezvoltarea unor abilităţi de viaţă care completează cunoştinţele dobândite în şcoală”, transmit membrii CSB „Green Impact”.