Un adolescent de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina condusă de prietenul său a intrat în stâlpul unui gard. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că cel de la volan nu deținea permis de conducere, pe numele său fiind deschis un dosar penal.

Accidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, în timp ce tânărul de 18 ani conducea un autoturism marca Opel Astra pe strada Horia din municipiul Rădăuți. La un moment dat, din cauza neadaptării vitezei la drumul alunecos cu gheață și zăpadă, în momentul în care a vrut să efectueze un viraj către stânga, pentru a intra în curtea unei case, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit stâlpul porții de acces. În urma impactului, un tânăr de 16 ani aflat pe bancheta din dreapta a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

Cel de la volan a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul de la volanul mașinii nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.