Doi absolvenți ai Colegiului Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc sunt fruntași la admiterea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, tinerii având cele mai mari medii de la programele de studiu pentru care au optat.

Marian Gabriel Clopoțel a fost primul admis la programul de studii Management în aviație, specializarea Aviație Naviganți – Piloți pe avioane, având media 9,44. 

Dorința de a deveni pilot l-a motivat, obținând de-a lungul celor patru ani de studiu note bune și foarte bune. De asemenea, Marian a avut ceamai mare medie la examenul de bacalaureat dintre toți colegii săi de la Colegiul Militar. Tânărul a fost notat cu 9,60 la limba și literatura română și nota maximă la matematică şi fizică, media finală fiind de 9,83.

„Examenul de bacalaureat a fost mai mult decât o simplă evaluare a cunoștințelor dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu, examenul de bacalaureat a fost pentru mine primul pas spre ceea ce urmează să-mi decidă viitorul: examenul de admitere la Academia Forțelor Aeriene <Henry Coandă> din Brașov. Sper că pregătirea din cei patru ani să-și spună cuvântul, iar rezultatele să fie cele scontate”, declara tânărul la finalul examenului maturității.

Celălalt elev admis primul la Academia de la Brașov este Neculai Ștefan Ursache, cu cea mai mare medie la programul Managementul traficului aerian, specializarea Aviație nenaviganți. În vederea admiterii, absolvenții au susținut testări la engleză (probă eliminatorie) și matematică (cu o pondere de 90%), pentru media finală cântârind în proporție de 10% și media de la examenul de bac.

Programele au o durată de trei ani. La examenul de admitere în Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov au fost admişi 24 de absolvenţi (17 băieţi şi 7 fete) ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”.