Un copil de 10 ani, din comuna Dumbrăveni, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost acroşat de un autoturism, în timp ce traversa şoseaua prin loc nepermis.

Accidentul s-a produs miercuri la prânz, pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni. În timp ce se afla la volanul unui autoturism VW Passat şi circula prin localitate, o tânără de 25 de ani, din judeţul Botoşani, a acroşat cu partea frontal-laterală dreapta a autoturismului un copil în vârstă de 10 ani, din comună. Acesta se angajase în traversarea străzii prin alt loc decât cele amenajate şi semnalizate, fără a se asigura. În urma impactului copilul a fost rănit, fiind preluat de un echipaj al ambulanţei, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru îngrijiri medicale. La Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului sucevean copilul a fost diagnosticat de medici cu traumatism cranio-facial, excoriaţii faciale frontal dreapta, cot stâng şi antebraţ drept, plagă contuză cot drept şi contuzie coapsa dreaptă, rămânând internat în secţia de Chirurgie Infantilă a unităţii medicale.

Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aer expirat, şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.