Hoţii au răscolit zilele trecute casa tatălui actualului primar din comuna Slatina, căutând bani sau alte bunuri de valoare, dar mulţumindu-se până la urmă cu o drujbă, două icoane, trei sticle de băutură și o curea de artizanat. Casa a fost răscolită serios în căutare de bunuri de valoare. Ce atrage atenţia este că în urmă cu un an de zile a fost spartă și casa fratelui actualului primar, atunci hoţii furând bani și bijuterii, în valoare de 25.000 de lei. Membrii familiei primarului cred că cele două spargeri nu sunt întâmplătoare, deși nu au dovezi clare care să facă vreo legătură între spargeri.

Neculai Gherman, în vârstă de 68 de ani, le-a relatat poliţiștilor că în noaptea spargerii a dormit, ca de obicei, în bucătăria de vară a gospodăriei.

A doua zi dimineaţă, bărbatul a găsit forţată ușa de la o anexă, apoi ușa de la beci. Hoţii au intrat și în casă, unde au răscolit camerele, fără a ţine cont că în bucătăria de vară din apropiere se afla proprietarul.

Anul trecut, a fost spartă casa lui Ștefan Gherman, fratele primarului Vasile Vlăduţ Gherman. În acel caz hoţii au fost în cele din urmă prinși.

Alexandru-Andrei Juravle, din Brodina, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 7 luni închisoare cu executare, în timp ce Cezar Ioan Dumitru, judecat pentru complicitate la furt, a primit 2 ani și 3 luni de închisoare, ambii fiind recidiviști. Cei doi făceau parte din gruparea care a dat multe spargeri din casele unor oameni cu bani, majoritatea din municipiul Suceava.

De remarcat și faptul că păgubitul nu și-a retras plângerea, în ciuda faptului că Juravle a achitat prejudiciul.