Șoferul de taxi sucevean despre care au curs sesizări în mediul online privind comportamentul deviant pe care îl are în special față de femei nu mai are începând de luni dreptul a presta transport de acest gen. Licența i-a fost retrasă de Primăria Municipiului Suceava, în baza documentelor venite de la polițiști, în urma reevaluării psihiatrice la care a fost supus bărbatul în cursul săptămânii trecute.

Reevaluarea bărbatului a fost realizată în urma demersurilor concrete făcute de polițiști și de viceprimarul Lucian Harșovschi, în urma semnalării problemei, prima dată în Monitorul de Suceava.

Polițiștii au fost cei care l-au dus pe bărbat la cabinetul de psihiatrie, unde reevaluarea a stabilit fără echivoc că are probleme serioase de sănătate.

În urma consultului de specialitate de la cabinetul de psihiatrie pentru avizare și atestare activitate taxi, a rezultat că bărbatul este inapt pentru a exercita această profesie, dar și inapt pentru a conduce autovehicule.

Dacă autorizația de taxi a fost deja retrasă, pentru suspendarea dreptului de a conduce a fost notificată Poliția Rutieră.

Monitorul de Suceava a semnalat în ediția din 19 iulie a.c. că un taximetrist sucevean care face această meserie de mulţi ani de zile a băgat spaima în numeroşi clienţi, ba chiar şi în colegii săi de breaslă, din cauza schimbărilor din comportamentul său din ultimul an de zile.

Primăria municipiului Suceava a notificat despre acest caz și Autoritatea Rutieră Română și Inspectoratul pentru Controlul în Transportul Rutier. Rămâne de văzut dacă bărbatul va și respecta interdicția impusă, dacă nu urmând a se trece și la alte măsuri.