Unii dintre cei mai merituoși elevi suceveni, care s-au remarcat recent în cadrul unor competiții de anvergură internațională, au fost felicitați, ieri, de echipa de inspectori a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Oaspeții instituției au fost elevii Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava - David Corneliu Turturean și Paul Rebenciuc, laureați cu aur, respectiv argint, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, ediția a XIII-a, Ungaria, în perioada 2 – 10 august. Cei doi olimpici au fost însoțiți de mentorii lor, prof. dr. Petru Crăciun și prof. Sorin Golda, cu care elevii se pregătesc de mai mulți ani.

Invitată la sediul instituției a fost și Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, care a obţinut, în această lună, o medalie de aur şi o medalie de argint la unul dintre cele mai mari festivaluri-concurs de coruri din lume, European Choir Games & Grand Prix Of Nations, desfăşurat, în perioada 3-10 august, la Gotheborg (Suedia). Alături de ele au fost prezenţi și coordonatorul coralei - pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, prof. Valentina Tablan-Popescu și inspectorul pentru Arte - Loredana Ceică, care au făcut parte din delegația suceveană.

”Îi prezentăm pe cei mai valoroși căutători în stele, care ne-au emoționat până la lacrimi atunci când au ridicat steagul României în Ungaria. V-am așteptat cu un tort, cu multă căldură și iubire, pentru că am fost cu sufletul alături de voi în competițiile în care ne-ați reprezentat”, le-a transmis elevilor invitați prof. Gabriela Mihai, inspector școlar general.

De asemenea, aceasta le-a promis premianților o gală în cadrul căreia să fie promovate reușitele lor, dar și ale altor elevi performeri.

Conducerea instituției le-a oferit oaspeților săi un tort personalizat cu mesajul „Idealurile sunt ca stelele. S-ar putea să nu le atingem, dar ne pot călăuzi în viață ”, a savantului Albert Einstein.