Comportamentul violent al unui bărbat, care a lovit şi ameninţat un om în plină stradă, după care a provocat brusc o distrugere în timpul audierilor de la poliţie, i-a adus 24 de ore de „repaus” în spatele gratiilor. El este cercetat în continuare pentru comiterea mai multor infracţiuni, de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Burdujeni.

Incidentele s-au petrecut luni la prânz, când poliţiştii secţiei din cartierul Burdujeni au fost sesizaţi prin intermediul unui apel la 112 de către un bărbat de 61 de ani, din municipiu, despre faptul că a fost lovit cu pumnul în zona capului de către un necunoscut. La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, care l-a identificat pe apelant pe strada Grigore Antipa din oraş. Acesta le-a povestit poliţiştilor cum a fost lovit în timp ce se afla în faţa locuinţei sale. În scurt timp poliţiştii au reuşit identificarea autorului, Gheorghe Dediu, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiu, care a fost condus la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni cu autospeciala din dotare, fiind introdus într-o încăpere pentru a nu interacţiona cu apelantul.

La un moment dat, suspectul s-a ridicat brusc de pe scaun şi a lovit cu capul într-un geam, distrugându-l. Poliţiştii au solicitat intervenţia unui echipaj medical pentru a i se acorda primul ajutor, însă la sosirea echipajului din cadrul SAJ Suceava bărbatul a refuzat îngrijirile medicale şi transportul la o unitate spitalicească. Poliţiştii au întocmit un proces-verbal de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor de „lovire”, „ameninţare” şi „distrugere”, pe numele lui Gheorghe Dediu fiind întocmită o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate de Compartimentul de Proximitate din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni.