Un individ din Calafindeşti, condamnat pentru un viol comis asupra unei fete în vârstă de 11 de ani, în cartierul Iţcani al municipiului Suceava, a solicitat şi obţinut în instanţă restituirea bunurilor care i-au fost confiscate în ziua comiterii faptei. Această procedură este una des întâlnită, însă ceea ce şochează este că printre puţinele lucruri pe care Cristian Constantin Rebenciuc, în vârstă de 37 de ani, din Calafindeşti, le avea asupra sa în ziua în care a atacat o copilă, pe drum, se află o Biblie.

Rebenciuc îşi va recupera din Camera de Corpuri Delicte a poliţiei judeţene un ghiozdan, Biblia, un telefon cu butoane, un lacăt şi un portofel în care avea suma de 1 leu (în două monede de câte 50 de bani). Adică exact ce avea asupra sa pe 12 mai 2019, când, pus pe fugă de doi martori, şi-a abandonat ghiozdanul la locul faptei.

 

S-a aciuat într-o casă în construcţie şi a luat de pe stradă o fetiţă care mergea la cumpărături

Pe 12 mai 2019, în plină zi, în cartierul Iţcani al municipiului Suceava, lângă sediul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, doi localnici au salvat în ultimul moment o fată în vârstă de 11 ani, pe care un individ deja o dezbrăcase şi se pregătea să o violeze.

Fata în vârstă de 11 ani mergea pe strada Zefirului până la un magazin din apropiere, la cumpărături, iar pe drum a fost acostată de un necunoscut. Acesta a tras-o cu forţa în curtea unei case în construcţie şi a băgat-o într-un garaj, unde a dezbrăcat-o şi a început să o agreseze sexual. Din fericire, actul sexual efectiv nu s-a consumat.

Un bărbat dintr-o casă vecină a auzit ţipetele micuţei, pe care individul încerca să o sufoce, şi a strigat la atacator să-i dea drumul. Speriat, individul şi-a abandonat victima şi a luat-o la fugă. 

„A profitat că nu era nimeni pe stradă, a fost o chestie de fracţiune de secundă, a tras-o de mână şi a băgat-o în curtea casei... noroc că eu eram în curte la cafea şi când să vin în casă am auzit ţipând”, a povestit unul dintre martori.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au fost ghidaţi de martori cu privire la zona în care a fugit atacatorul, reuşind să-l prindă într-un timp relativ scurt. Acesta se ascunsese la câteva sute de metri distanţă, în zona Izvorului Șipot.

Individul, Cristian Constantin Rebenciuc, în vârstă de 37 de ani, din Calafindeşti, a fost arestat preventiv imediat, trimis în judecată ulterior, iar pe 14 august Judecătoria Suceava i-a aplicat o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare pentru viol.  

Individul, Cristian Constantin Rebenciuc, în vârstă de 37 de ani, din Calafindeşti, mai are impus ca după executarea pedepsei să nu se apropie de persoana vătămată, la o distanţă mai mică de 200 metri, pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, individul ar trebui să achite şi daune morale de 50.000 de lei. Sentinţa Judecătoriei Suceava nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.